Wednesday, August 12, 2015

:: #JLP

JLP sekarang dah tukar ofis
Tak nak pergi kerja kat Sg.Besi
Sekarang dia kerja dekat Hospital Sg.Buloh
Senang....
Kalau sakit hospital depan mata kata dia.

Kadang-kadang,
Bila kakak nak pergi kerja, JLP awal-awal pagi dah pergi dulu
Kadang-kadang,
Bila kakak dah balik kerja,JLP x balik lagi
Lebih sibuk dia dari kakak

Takpe, nanti kakak bawak JLP pergi anggun ye...

Sampai jumpa nanti!

Saturday, August 1, 2015

:: TakDe Tajuk

Nak update cerita travel. Ye, malas. Ini bukan page kaki melancong. Sebab, kita sibuk nak share cerita kita pergi sana sini. TAPI, ada orang dekat luar sana nak naik bas pun ada yang x mampu

Nak update cerita kerja. Ye, malas. Ini bukan blog pasal kerjaya. Sebab, kita sibuk nak share cerita kerja kita dekat orang. Hebatnya kerja kita. Sibuknye kita.TAPI, kita tak sedar ada orang yang lagi bagus dari kita sangat down to earth.Lagi berjaya So, better x cerita

Nak update cerita pasal diri sendiri.Ye, malas. Bukan orang lain kenal pun dan bukan orang lain nak tau pun pasal diri kita.

Orang kata, orang yang rajin blog ni orang yang sunyi. Betul ke?

Jadi, x payah update apa2 la malam ni. Baik kita pergi tido

P/s: tgh x da idea. Macam2 kau carut kan? Gile!

posted from Bloggeroid

Tuesday, July 7, 2015

:: Bedtime story

What are u doing before u sleep? means u already laying down on the bed, in your blanket? if u asked me, I'll say..

its stalking time!!!!

sebab, waktu ni la akan tengok phone..

honestly, akak x kan baca masalah negara,ekonomi dunia,worldcup, bla....bla....bla....

my bedtime story ialah pergi ig then search #travel #santorini #(nama negara mana2 nak tengok la)

one more, tengok handbag #sayajualfossil #coachhandbag #harrods #sayajualharrods #lv bla....bla...bla..

then print screen then I tido

OK, good night! see later!


Sunday, June 14, 2015

:: Dear, let's change



Why not we change our menu. I know, u like fats and me also

Let's change for our good health!
posted from Bloggeroid

Wednesday, May 20, 2015

:: Panggilan Pulau

Aku bukan orang pulau. Aku pergi pulau sebab aku nak tengok apa ada di pulau.

SubhanaAllah... cantik

Aku suka, tapi aku tau, aku mesti tak betah hidup di pulau.

Tapi aku tau juga, aku mesti datang lagi







posted from Bloggeroid

Friday, May 8, 2015

:: Beli 3

Awak nak beli tak?? sambil tangan dia pegang hp tgk fb.

oh, berapa? aku tanya sambil baring goyang2 kaki

Saya beli 3, dapat murah.....

ok, 3 la.. aku jwb tanpa fikir panjang..

Saya oder dah. 3 tau awak punya

OK,...

Saya beli 3, rumah saya 1,mak saya 1,mak mentua 1

aku duduk....fikir

aku beli 3. aku duduk dgn mak. rumah aku rumah mak. rumah mak rumah mak. rumah mak mentua??rumah mak gak la...

MANA AKU NAK LETAK???


Nota: barang tu....rahsia


Wednesday, April 29, 2015

::Magic Word

Read somewhere. Can't remember the source. Even for the simple things that peoples did for u, always be the first using this word

'Thank You'

If this magic word being your meals everyday, others will remember u everyday no matter what.

See later!

posted from Bloggeroid

Tuesday, April 14, 2015

::Dinding berahi

Rasa pitam
Mata pejam
Mulut tersebut, bila aku nak padam....
Aku pandang kiri..
Kosong..
Tiada teman berahi..
Dekat mana aku nak kongsi??
Akhirnya
Aku ke dinding ini..
Hanya dia yang sudi..
Jadi teman berahi..

11:33pm
DM

posted from Bloggeroid

Saturday, April 11, 2015

:: Tawa Bekas Kekasih

Engkau kata hidup semakin manis
Tak macam aku,
Mencari cinta tak habis-habis..

Engkau kata setiap hari seperti di syurga,
Aku masih tertinggal jauh di dunia..

Engkau padankan muka aku,
Sebab aku masih berkeliaran, tak jumpa rumah tulang rusukku..

Aku kata..
Aku memang sengaja..
Sebab aku mancari yang sempurna
Bandingkan dengan engkau memang infiniti berbeza..

Kalau aku tak jumpa
Kau kena tahu..
rasulku nabiku
Di pintu syurga dah tunggu aku..

Kau doa saja
Nanti, kau dapat transfer cepat ke syurga

09:08
DM
-Jangan bongkak-

posted from Bloggeroid

Thursday, April 9, 2015

:: Jaga Hati

Aku cakap tak
Sebab nak jaga hati..

Aku tanya hati
Aku jaga hati dia..
Siapa nak jaga hati aku..

Hati jawab..
Yang Maha Mendengar ada..
DIA jaga hati aku.

0621pm
Jalan Loke Yew

posted from Bloggeroid

Monday, April 6, 2015

:: Berangan

Hidup kena berangan
Barulah tak kemurungan
Walaupun berangan tu tak logik

Pejam mata sekejap....
Ok, bukak mata

Yeay!
Tiba-tiba dah dekat Central Park
New York....

Pejam lagi..
Bukak mata..
Eh, Kings Park,Perth la...

Ok, pejam balik...
Ok, bukak..

Erm, depan pc rupanya.
Ciss....

Sampai jumpa nanti!

1606
Duduk atas kerusi dekat meja sendiri
PH WM

posted from Bloggeroid

Sunday, April 5, 2015

:: Anugerah??

Sibuk2 gak nak tengok anugerah dekat tv.

Bila keluar muka artis..

Ni siapa? Eh...siapa ni? X tau pun artis ni..

Sebelum orang lain meluat, baik masuk bilik..

Huhu... sesungguhnya artis memang x kenal aku dan aku lagi la 5,6 x tak kenal artis..haha

Sampai jumpa nanti!

11:52pm
Dalam selimut dah....

posted from Bloggeroid

:: Perangai

Kenapa kena lipat baju?
Nanti nak pakai,basuh...kena lipat lagi..

Kenapa kena kemas katil?
Nanti dah kemas nak tidur lagi atas katil..

Kenapa kena gosok baju?
Nanti dah pakai, renyuk..sia-sia je gosok

Kenapa kena masak?
Nanti dah la penat masak..penat kena kemas balik

Tu namanya...pemalas!
Dasar perangai M

Jumpa nanti!

01:16am
DM

posted from Bloggeroid

Saturday, April 4, 2015

:: #terlepaswaktutidur

Pukul 06.54 am...baru nak tidur. Jangan tanya buat apa..

Mandi.solat subuh. Pakai baju siap2.
Sebab ada dating dengan mendiang Paul Walker hari ni..

Bangun tido kang tinggal pakai tudung..

Okehbai

Sampai.jumpa nanti

posted from Bloggeroid

Thursday, April 2, 2015

:: Dungu Tunggu

Aku dungu
Sebab....tunggu...
Aku tau...tak payah tunggu.
Tapi aku tunggu...
Sebab aku dungu

1:33 am
DM

posted from Bloggeroid