Wednesday, July 31, 2013

:: Laptopless

No runningman, no secret garden..
That laptop feeling tired and need to see his doctor.
Erm..What to do now? Its ok, back to normal. Life without 'runningman'. Start again  old hobby....Reading!
Ok, see later!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, July 20, 2013

:: Langsir Raya

Emak gave me a new curtain and she said 'langsir raya'. I like it. I like the color; actually that's a dark purple but its like black in photo. Now recognized, every raya (since I stay here around 3 years), emak will give curtain even not a new one, for my little room.

Thanks emak for this year langsir raya.

See later!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, July 11, 2013

:: The Lone Ranger via KLIPS

Thanks to KLIPS for tickets..



The Lone Ranger




Siapa yang minat Johnny Depp, mesti tunggu hendak tengok filem ni.. The Lone Ranger. Tengok tajuk pun boleh tahu jalan cerita macam mana kan? 

Movie ni mengisahkan John Reid balik ke kampung untuk melawat abangnya  Dan Reid dengan naik keretapi. Keretapi yang sama juga dinaiki Tonto dan penjenayah Butch Cavendish yang mana dia di bawa ke Colby untuk dihukum. Keretapi yang dinaiki mereka tu sebenarnya telah diambush oleh geng-geng Cavendish dan Cavendish berjaya larikan diri.  Oh, Tonto tu seorang puak india yang ditahan juga di dalam keretapi ni. Eh, sebelum lupa, abang John iaitu Dan adalah salah seorang Texas Ranger.

Jadi memandangkan Cavendish ni berjaya melarikan diri, Dan (iaitu abang John) bersama-sama 7 lagi ranger yang lain telah diarahkan untuk mencari dia. John juga telah direkrut olah abangnye jadi ranger dan mencari Cavendish. Dipendekkan cerita, disebabkan ada traitor di kalangan ranger ni, ranger-ranger ni semua mati kecuali John. Oh, John dalam separuh sedar nampak macam mana abangnya dibunuh iaitu Cavendish yang jahat tu makan jantung abangnya. Macam mana John selamat? John diselamatkan oleh Tonto. Selepas John sedar, adengan gaduh, becanggah pendapat, kutuk mengutuk, bermula lah misi John membalas dendam atas kematian abangnya dan dia bersama-sama dengan Tonto.

Iya, itu lah Tonto dan John

Secara keseluruhannya, saya suka movie ni. Dalam action ada diserapkan elemen kelakar menjadikan movie ni best. Watak John dan Tonto memang compliment each other. Ada lebih 5,6 scene jugakla membuatkan satu hall gelak.

Antara scene yang saya suka:

i. Scene keretapi tu x berhenti di stesyen terakhir dan terus laju menuju ke tempat railroad yang sedang construction dan macam mana keretapi tu berhenti. 

ii. Scene bila Tonto dan John bergaduh sesama sendiri..actually bukanlah bergaduh macam samseng bergaduh tu...lebih kepada berlawan cakap..kutuk sama sendiri. Contoh isu burung gagak Tonto, nama panggilan John yang Tonto bagi...etc..

iii. oh, scene paling saya suka scene yang diaorg berlawan dalam, atas keretapi untuk scene climax..background music juga membantu menjadikan scene ini lebih menarik..

iv. Scene sistem batter Tonto dengan orang yang dah mati..

Ada sedikit curious, macam mana Tonto terlepas daripada dalam jail ek? dan selamatkan John.. 

Erm, untuk filem ini saya bagi 4/5..

Sampai jumpa nanti!



p/s ; Ok, thanks again to KLIPS for this movie. Don't miss my review for Despicable Me 2 nanti! ok! 







Saturday, July 6, 2013

:: Sufiesya's at BreadTown

Sufiesya, anak yong. Every year her mummy daddy celebrated her birthday.. Selalu buat dekat rumah tapi kali ini mengenangkan malas hendak membersih rumah after party, yong decided nak buat luar rumah. And finally, venue dekat High 5 Bread Town  di Shah Alam. Tak payah pening-pening nak menu apa, nak masak apa, nak buat aktiviti apa..sebab di High 5 ni dah siap kan pakej. Cuma boleh la nak topup ikut kesesuaian dan kesukaan. Saya tidaklah berhajat nak menghuraikan apa yang Bread Town ni boleh bagi, boleh klik sini kalau hendak dapatkan maklumat lanjut. Saya lebih kepada hendak kongsi tentang party anak kecil ini...



For Sufiesya's 3rd, theme color pink and red. So nak x nak dan disebabkan semangat memberi sokongan, pakai lah pink dan merah. 


Termasuklah awang kenit ini..pakai juga baju merah...


Yang datang semua ada nametag. Oh, sebelum hari kejadian, kena rsvp berapa orang yang datang. That's why lah saya ada nametag. Yong main picked je gambar muka saya yang dalam simpanan dia. kalau lah tahu nametag ada gambar..confirm dah whatasapp gambar paling cun!


ok, yang kecil tu lah birthday girl. 


Aktiviti yang ada, maksudnya yang telah dibayar di dalam pakej..berjalan-jalan di muzium roti . Kalau rasa hendak ambil tahu asal usul roti, dari tepung biasa dan di upgrade jadi macam-macam...boleh datang sini. Kemudian boleh tengok macam mana orang dalam kilang ni bancuh, baked, packing, etc.. roti. At the end of lawatan.. dapat goodies bag iaitu roti!!

Then, lepas lawatan ke muzium and kilang..ada aktiviti untuk kanak-kanak. Iye lah..nama pun birthday party kanak-kanak, of course la yang having fun kat sana adalah kids. Orang tua seperti saya lebih cenderung untuk makan free sahaja! hahaha.

Last picture..



Lelaki kecil ini tidak mahu duduk diam! Rasa mahu picit-picit je bila tengok gambar dia banyak x jadi.

Ok, habis

Sampai jumpa nanti!







Monday, July 1, 2013

I'm Listening

People, i'm listen to this song Kita by Forteen right now. Don't know why but I like to...

Ok, that's all. Haha. I want sharing it with others but a bit annoyieeeee right if share it in fb. Haha.

Ok lah. See later!

Published with Blogger-droid v2.0.6