Tuesday, June 25, 2013

Saya mengantuk, people

Saja. Mengantuk dah. Nak tidur tapi kena solat dulu. Ok, just a bedtime song. Good night people!

See later!

Saturday, June 8, 2013

: KIL via KLIPS

First, i need to write about this movie first sementara show filem ini masih  di pawagam. Ok, boleh mula cerita dengan tengok trailer..


Filem KIL. Cerita mengenai lelaki ni, nama dia AKIL. Seorang yang anti sosial dan mencuba untuk menamatkan riwayat hidup dia. Dahh cuba macam-macam cara tapi still x mati until one day, dia jumpa flyer lekat dekat dinding. Then,that the story begin..

Terlampau terburu-buru nak mati, Akil bersetuju untuk mengupah satu biro ni untuk bunuh dia. ( psycho kot dia ni, upah orang untuk bunuh diri sendiri) Then, hidup Akil berubah bila dia jumpa Zara. Kenal dengan Zara membuatkan Akil bersemangat balik nak hidup (eh). Tapi pada waktu yang sama dia terikat dengan perjanjian dengan biro.

Erm, nak tahu selebihnya, boleh tengok sendiri dekat pawagam. Sebab masih ditayangkan lagi.

Pendapat  tentang KIL

- Filem ini sebenarnya banyak mesej yang nak disampaikan. Seperti, jangan bunuh diri, jangan selfish. Kalau silap langkah, nanti at the end, boleh menyusahkan ramai pihak.

- Saya bagi 4/5 bintang untuk filem ini. Filem ni lain daripada yang lain...x da cerita pasal motor, mat rempit, gangster, jampi, mentera..etc...

- Double thumbs up saya bagi dekat producer, director, penulis script, eh..semua yang terlibat lah.

- Gambar cantik!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Now, thanks to KLIPS sebab bagi saya two pass untuk tonton filem ini. Boleh jenguk website diaorang untuk mencuba nasib dapat free pass untuk filem lain. Then, thanks again KLIPS!


Sampai jumpa nanti!

p/s : SayaSebenarnyaTakRetiNakBuatReviewPasalFilem...