Friday, December 28, 2012

:: Short Escaped

Jadi trend kot, asal cuti sekolah je kena pergi bercuti. Dekat rumah, nobody pun yang bersekolah tapi tetap sibuk-sibuk guna alasan 'bila cuti sekolah'. With limited time and also money (swasta belum gaji kot), we, family and i, still out for vacation. Just choosed nearer place but not in Klang Valley lah for sure. Lastly, we choosed Lost World Tambun, perfecto!

Ya Ampun, ramai nya manusia. Hujan-hujan pun apa kisah. Sudah bayar RM 45 seorang kan, x kan mahu duduk bawah kemah/pondok. Gelongsor sahaja mana papan longsor yang ada. Tidak dapat merasa papan luncur air terpanjang di Asia Tenggara yang ada di Mimaland dulu pun tidak mengapalah. Dapat juga merasa di taman tema air ni. Sudah penat mandi air paip biasa yang ada dalam kolang tu, moved pulak air laut buatan. Then proceed to hot spring. Puas berendam, main pula theme park. Yang ada tiga jenis tu. Final activity, naik train. Tengok harimau. A bit regreted sebab saya x sempat hendak berkayak. Tidak jalan habis sebetulnya. Dah pusing dengan train baru perasan ada kayak. Erm, kayak tempat lain sahaja lah.

Bila malam, ya Rabbi, pusing satu Ipoh mahu cari hotel. Dari berbintang sampai tiada bintang, full house. Ikutkan hati, mahu terus balik rumah tapi sudah sebut mahu naik Cameron Highland besok, kenalah pergi juga. Penyudahnya jumpa juga di Simpang Pulai.

Pagi besoknya, ke Cameron Highland. Saya boleh simpulkan sebenarnya hendak balik ke KL tapi mengikut jalan CH. Maksudnya, naik di Simpang Pulai, jalan terus dan turun di Tapah. Sebabnya, hanya berhenti apa yang jumpa sahaja di tepi jalan. Tidak ada lah nak petik strawberi atau tangkap rama-rama. Ramai juga manusia di atas bukit ni. Jalan persekutuan satu itu sahaja. Kereta banyak. Memang x bergeraklah. Sekadar beli sekotak teh Bharat buat syarat naik CH.

Kesimpulannya, orang Malaysia yang berkeluarga dan beranak kecil memang suka melancong dalam Malaysia. Dan lupakan hasrat untuk sibuk-sibuk berjalan waktu cuti sekolah.

Sampai jumpa nanti!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, December 18, 2012

:: Apa Nak Tulis?

Mahu tulis apa di sini???? Dah jadi x reti pulak. Tutup sahaja lah.

Bosan,

Layan Running Man lah...

Bye2. 

Sunday, December 2, 2012

:: Good Night , me

Just bought new socks. Sleep purposes. Now, feel exciting and want to go bed. Ok, good night. Mimpi manis ya!

Sampai jumpa nanti!

Published with Blogger-droid v2.0.6