Saturday, March 31, 2012

:: Malaysia Food

Thanks God i'm still in my country even unofficially my place. Feel good being here. Nice place and deliciouse food. Oh,sedap. Penting tu!

The uniqueness my country is about the foods. There have a lots of taste that i'm not try it yet. So, lets find the foods until gemoks!

See later!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 30, 2012

:: Public Transport

Its been along time not use public transport. Today,i'm in again. Not too bad and not so comfort. But still convinience and cheap to heading town.

Ok, let's start journey with Rapid Penang. Will update later!

See later!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, March 27, 2012

:: Jakun Sikit

Dalam dunia yang tanpa sempadan ni, masih ada orang yang x tahu benda-benda teknologi ni dan saya lah salah seorang daripada orang-orang tersebut. If u ask me now, the brand of my handphone, I know the answer but if u ask about siries or type, oh my gucci, saya x tahu nak jawab! Hahaha. Kalau tanya pasal isi perut komputer ke notebook ke, lagi lah failed.

Ceritanya, saya baru tahu dengan handphone saya ni, saya boleh dapatkan ebook. Atau dengan kata lain, saya boleh membaca buku hanya di dalam handphone. Oh, handphone saya bukanlah secanggih atau semahal handphone yang macam orang lain. Cukuplah untuk saya cek email,balas twitter dan update blog. Dan saya tahu, handphone pintar orang lain juga boleh download ebook dan baca.

Dan,saya di sini masih menekankan yang saya sedikit Jakun dan teruja bila saya guna apps ebooks. Ebooks yang saya download dan yang penting percuma adalah The Chronicle of Narnia. Best kan? Untuk saya la kott. Hehehe.

Dan, ingin saya tekan kan sekali lagi, apps ni mungkin dah lama wujud dah berjuta orang di luar sana tahu dan guna apps ni,bagi umat yang lambat update dan dalam in beginner stage for technology macam saya, saya dah rasa, wahh bestnyeee. Fuyohhh!! Hahaha

Jadi, if u all yang ada handphone pintar, jom kita guna ebooks. Bagi yang tiada, tiada masalah..kita masih boleh membaca dengan buku-buka yang ada di kedai! Ok,selamat malam. Sampai jumpa nanti


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, March 24, 2012

:: Flu,flu Go Away

Dan kesan minum ais,saya kembali selsema. Baik sekejap,dan datang balik. Semua salah tekak. Tekak yang nak minum.hohoho.

Masalahnya,kenapa mesti setiap weekend nak selsema? Erm. Penat juga bila hidung x selesa. Buat apa pun x boleh.

Stok ubat habis tapi nasib ada adik yang boleh dapat ubat free.oops. Ok,kesan ubat dah nampak. Jadi kena tidur.

Sampai jumpa nanti


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 23, 2012

:: Stress ke Tension?

Baca tajuk pun dah x best kan? Stress, tension. Tu baru Baca tajuk. Belum baca satu entry lagi. Saya tidaklah hypertension or overboard stress. Sekadar teringat apa yang orang lain cuba kongsi dengan saya.

Tension kerja katanya dia. Oh, sebenarnya saya ni ada sedikit sifat individualistic dalam diri. Kejam pun ada juga. Jadi bila ada orang cuba untuk kongsi masalah or nak jadikan saya tempat untuk sharing, kadang-kadang ada sedikit x ikhlas dan pura-pura sahaja saya. Ok, jadi kawan saya tadi tu cuba menjadikan saya tempat untuk meluah ketensionan dan stress kerja.

Tapi, yang saya jadi x ikhlas sedikit tu, ketensionan beliau tu adalah pada benda-benda yang buat saya fikir 'eh, aku ni perempuan,boleh je hadapi. Ni lagi lah lelaki' Ok, bukan saya kata lelaki x patut tension or stress kerja,tapi maksudnya benda yang x patut dijadikan tension tu, x payah la dibesar-besarkan. Bila dah banyak sangat dia bercakap, saya mula rasa annoying. Daripada saya ikhlas nak Mendengar jadi rasa tak pula.

Eh, intipati entry sebenar bukan pasal kawan saya tu. That's normal la kalau kerja menjadi punca utama kita jadi tension ke stress ke. Honestly, x da pun kerja yang x tension. Even jadi housewife pun still akan tension lah, stress lah, apa apa lah.. Jadi, isi pentingnya Di sini, kita kena tahu cara untuk menghadapi kestressan Dan ketensionan tu. Sebab selagi namanya kerja Dan lagi lagi kerja Di bawah orang lain, tidak mudah Dan stress or tension sentiasa jadi pendamping.

Just to say..in anything, try to take it simple and make it fun walaupun terpaksa takeover cleaner office. If we take it with stress at the first, until end you will not happy.

Ok lah, tajuk ke lain, entry ke lain. Jom tengok DVD bagi x tension. Jom sambung tengok Narnia!

Babai, sampai jumpa nanti!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, March 20, 2012

:: Eh,Selasa Dah..

Rasa cepat je masa berjalan(jadi maksud masa ada kaki lah ye) Macam semalam tidur rumah bonda. Then bangun pagi-pagi,pergi kerja and now dah terbaring atas katil di rumah sendiri. Kalau maknanya masa cepat berjalan,cepat lah saya tua. Nak buat macam mana,memang tua dh pun.. Dah banyak tanda-tanda penuaan yang keluar. Bukti dah ada dan tidak boleh disangkal lagi. Eh..cerita tua pulak.

Apa khabar kawan-kawan dunia maya ni? Setiap hari rutin mesti sama kan? Macam saya. Tempat yang sama,orang yang sama,aktiviti yang sama. Kadang-kadang rasa macam nak bangun-bangun tidur tu,hari ni dekat Jepun,besok dekat Mekah, lusa dekat Pulau Sipadan..eh..

Tapi tak dapat la kan. Mengarut je. Saya pun macam tak de hala tuju ni. Jom tidur lah. Bye-bye Isnin dan Selasa tunggu ye,saya bangun tidur. Pagi-pagi nanti kita jumpa lagi. Sampai jumpa nanti!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 16, 2012

:: One Month

Yea,dah sebulan. Muhammad Ammar Atif. Cepat besar ye!

Ok,sampai jumpa nanti!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 15, 2012

:: Alamak,Gemuk

Saya dapat servinior dari Thailand. Baju tu. Warna pink. Cantikkan? Tapi,saiz S. Erm, orang yang bagi baju ni perli saya kot. Suruh saya kuruskan badan agaknye. Agak-agak mahu menangis baju tu kalau saya pakai. Erk..


Teruklah saya ni. Memang dah gemuk. Baju kerja banyak dah x muat. Kena cari baju lain. Miskin kan diri lagi. Apa ntah yang saya makan. Makin lama makin naik. Eee x nak fikir lah! Jadi tension plak.


Ok lah. Saya optimis lah. Jadikan baju yang saya dapat tadi sebagai measurement untuk kurus.okeh!


Sampai jumpa nanti!



P/s : x tahu apa jadi dengan appearance page ni. Sebab screen kecik.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 2, 2012

:: Friday's

Already Friday....

Works never end, not feeling well...Erm, Ya Allah, give me good healthiness to proceed my life today.

Thinking of pillow, blanket, no hijab on hair...sleep until awake itself.. 

Its Friday...