Thursday, January 26, 2012

:: Best Juga

 first, now i can update blog hanya di handphone. jadi tiada alasan untuk tidak update.but still beginner for updating use this technology.tengoklah, mn ntah huruf besar.saya pun x nmpk mn cursor untuk menaip.mengharapkan ada tetikus seekor bantu saya tekan.wahh..mcm tu guna pc je la.ngek

second, masih off ye.tidak perlu kerja.x tahu apa nk buat.dh blk kg.dh blk cni dan nk blk kg lg sekali.cuti ye lama lama. nanti naik kerja tadah telinga sahaja.sudah biasa.

third.tadi makan sushi.nyum

forth, xtahu apa jd dgn appearance entry kali ini. hendak padam pun x tahu dah ni. ok la.sampai jumpa nanti m

Wednesday, January 25, 2012

:: Wish Not Alone....

Outside from the country. Do not know everyone there. Don't know how to speak like them...wish, i'm not alone being there...


With the fully dress with coat, wearing glove all the time, cover face with mask. Pray the uninvited runny nose let go..and my wish, i'm not alone being there..


Right now, hope, i'm not alone for the next...Korea...

See later



Wednesday, January 18, 2012

:: Want to....

Hi readers..

Honestly from the deep of my heart...want to share, to tell, to let everyone know about the journey, trip, experience etc.....but, right now, me, tired, feeling not good, sleepy.....

Having the idea...erm...maybe later when i'm in good condition. Pray me for the good health....

Thanks readers.

See you later!

Tuesday, January 10, 2012

:: Eksklusif....Tamar Jalis

Sudah berhari-hari sebenarnya mahu menulis entry ini tapi disebabkan handphone mula mencari pasal iaitu x mahu detected dengan cable dan telah menyebabkan saya sukar untuk mentransfer gambar, jadi saya asyik tiada mood untuk mengupdate. Sebab sejak akhir-akhir ni entry saya semua macam karangan. Apa pun jadi, saya tetap nak bubuh gambar juga kali ini. Saya sendiri bosan tengok karangan sekolah yang ayat sahaja.

Waktu kerja, update blog. Bukan maksud tiada kerja ye. Ada je depan mata fail tapi malas hendak buat ayat untuk report. Ayat untuk update blog pula yang datang mencurah-curah. Hahahaha. Ok, x cerita pasal kerja. Cerita pasal lain.

Ramai ke yang tahu pasal cerpen seram Siri Bercakap Dengan Jin dari Tamar Jalis? Saya sudah tahu pasal cerpen ini dari kecil lagi. Seingat saya waktu tu saya sekolah rendah. Tapi secara jujur, saya tidak pernah baca pun siri-siri bagi Siri Bercakap Dengan Jin ni. Tidak berminat pun nak baca.Hahaha. Ye la, waktu sekolah rendah dulu, dari saya baca buku-buku genre begini baik saya baca Doremon. Dan, saya pun tidak tahu, selama ini rupanya ramai juga orang mengikuti siri seram ini dan mengenali nama Tamar Jalis. Oh, saya baru tahu. 



Ok, ini dia penulis Siri Bercakap Dengan Jin iaitu Tamar Jalis. Saya tahu yang duduk depan saya adalah Tamar Jalis tapi saya tidak mengenali dia sebagai Tamar Jalis pun.Hahahaha. Sebab dia very humble person. Dari saya kecil sampai sekarang, dia tetap sama. Ok, habis cerita pasal Tamar Jalis. 

Sekarang, karya-karya beliau telah dibukukan. Jadi, sekarang, telah keluar volume 2. Saya belum baca pun lagi volume 2 ni. Sebab yang pertama pun saya x habis-habis baca. :D. Tapi yang penting, saya dapat autograf eksklusif daripada penulis buku ini.Hahaha.(bunyi macam nak berlagak sikit) Tengoklah....


















Tapi, tersalah pula eja nama saya. Eee.....Beliau tahu nama saya tapi x panggil dengan nama tu. Tu yang salah eja tu. X pe lah. Dimaafkan..:D. Ok lah, sesiapa nak dapatkan koleksi Siri Bercakap Dengan Jin dengan cetakan baru dan lebih berkualiti, sila klik disini. Senarai pengedar pun ada di situ sebab buku ini tidak terdapat di semua tempat dan eksklusif daripada http://nafielagroup.com.my/


'Untuk Khamisa,

Cari ini yg baik dari buku ini,
yang buruk buangkan.

Dari Pamanmu,
Tamar Jalis 7/01/12'
Sampai jumpa nanti!

Wednesday, January 4, 2012

:: Pertama Sekolah

Hari ni hari pertama sekolah bermula untuk sesi 2012. Rasa 1 Malaysia tahu tapi saja...nak tulis jugak kat sini. Gaya macam ada anak sekolah je sibuk-sibuk nak buka topik ni..hehehe. Bukan apa, pergi kerja tadi, lalu depan sekolah dalam pukul 830 pagi, berderet kereta parents depan pagar sekolah. Balik keja dalam pukul 630 pun boleh jammed luar biasa depan sekolah. Parents yang ramai-ramai tu. Sekolah menengah pulak tu...adoii... Betullah, zaman sekarang ni, parents yang excited hantar anak ke sekolah. kan? Saya x boleh cakap lebih-lebih, sebab belum pun ada anak lagi. hahaha

Saya x ingat lah macam mana saya mula darjah 1 dulu. Pun x ingat siapa yang hantar. Sebab kakak dan abang memang dah ada dekat sekolah kan. Kalau nak pergi rehat pun, kakak dah siap tunggu depan pintu kelas. Kelas sebelah-sebelah je...apa susah. Cuma abang je x rehat sekali. Sebab dia tahap dua dah. Dulu-dulu mana ada pendaftaran budak darjah 1 lebih awal. Masuk sekolah serentak dengan budak-budak darjah lain. Waktu tu la mendaftar, cari tempat duduk meja. Yang saya ingat, kakak saya dah tolong cop kan meja kerusi dia waktu dia darjah 1 dulu untuk saya. Dah siap conteng kat meja kerusi nama saya. Hahaha. Saya dan kakak beza setahun sahaja dan sekolah saya adalah sekolah kecil sahaja. Satu darjah hanya satu kelas.  

Hari ni, anak officemate pun baru masuk darjah 1. Beriya juga dia intai-intai anak dia dari jauh.  Yang kelakar, anak dia boleh suruh emaknya pergi kerja. x payah tunggu lagi. Si emak ni tetap juga tunggu. Habis sekolah agama sesi pagi, sambung pula sekolah kebangsaan sesi petang. Si emak ni tengok dari jauh sahaja proses transit anak dia dari sekolah sesi pagi kemudian ke nursery for lunch and change, kemudian ke sekolah sesi petang. Si emak ni dah siap-siap tunggu anak di sekolah kebangsaan sesi petang. Ibu bapa lain ramai yang ada. Cerita si emak ni. Bila anaknya nampak sahaja si emak ni..si anak boleh kata 'mama, buat apa mama dekat sini, mama pergilah kerja'.Hahahaha...sabo je lah si emak ye..anak anda excited pergi sekolah tu..

Oh, hari ni juga saya punya Qu Ibad mula sekolah tadika. Dah besar Qu Ibad. Telefon papa tadi, katanya x da masalah apa-apa. Cakap dengan mama, seronok Qu Ibad pergi sekolah. Cikgu ajar menyanyi. Besok ada senaman pula. Malam ni kena cari t-shirt putih, sebab t-shirt tadika belum dapat lagi. Qu Ibad belajar rajin-rajin ye. Jadi anak yang berguna.

Ok, end. Sampai jumpa nanti!

Monday, January 2, 2012

:: What To Say..

Is't true, u can write anything at blog? Kalau saya buat luahan perasaan, habislah semua yang baca blog saya ni akan tahu perasaan saya...means, no privacy. But, one secret here, i am in therapy session because right now, i'm blogging....


Perlu ke saya ucap Selamat Tahun Baru 2012? Mungkin iye. Sebab saya kena tutup semua buku 2011. Apa yang berlaku 2011, saya kena terima, redha, sabar dan banyakkan berdoa untuk kebaikan diri saya bagi tahun yang mendatang. Everything happened have their own reason. When we get older, we will be stronger.  I always believe that.

Sometimes, i'm trying to be good daughter, good sister, good friend, good staff, good partner. But the things that we really hope and mean it, we can't get it. Saya tidak berupaya menjadi yang terbaik dalam semua perkara tetapi saya berusaha...Jika berjaya, credit to me but if not...i will say again,  when we get older, we will be stronger..

I'm starting 2012 with news that i don't now what to say or comment. Heard with no reaction. Tidak sedih dan tidak juga gembira. Just say, whatever you do, i always remember and love you...

Pray and hope, i have brightness of 2012. 

Sampai jumpa nanti!