Saturday, February 26, 2011

:: Bantal dan rahsia.............

Dah lama dah nak tulis entry pasal bantal ni. Dari blog sebelum ni sampai lah tukar adress blog baru. X post2 gak.  Ok. Ceritanya begini......


Ada 1 malam tu, saya x tidur dalam bilik. Maksudnya saya tidur dekat ruang tamu lah. Salah sorang housemate iaitu Shaida pun join tidur dekat ruang tamu sekali. Saya mintak tolong si sha ambilkan bantal. Saya siap sebut, bantal panjang satu, bantal kepala dua dan bantal busuk. Eh tambah comforter sekali. Dia ambilkan. Thanks Sha! Lepas tu dia cakap...saya ni x boleh duduk sorang ka x yakin dengan diri sendiri ka. Entah lah..saya pun x berapa ingat. Sebab saya tidur banyak bantal macam kakak dia.


Disebabkan itu...besoknya saya pun menggoogle lah rahsia bantal......dan saya dapat jawapannya....Saya copy dari sini yer....


Kategori bantal dan perwatakan;Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

Tidak punya bantal
Kasihan betul… pergi kedai belilah satu
Komen saya : Saya kategori yang kedua dan bertepatan dengan diri saya....huhuAnda yang mana satu? Pikir-pikirkan yer.....
Jom Tidur!!
Sumber gambar adalah di sini yer..

No comments:

Post a Comment