Sunday, February 27, 2011

:: No Need To Say Anything

No need to say anything....

Just....SMILE....


Firstly, nothing special relationship between 3 of us . Do not come out with any speculation ok

Just focus to our SMILE.

I love my smile. I love the cute Qasrina's smile. I love Abidullah's smile.






And again.. don't think too much about the guy beside me. Just say..'eh..macam padan lah' hahaha
Gediks! Overr!!Yurks!!!


Okeh2! Back to topic....


I always love my gediks smile.


I love to smile and hope u all also.

Senyum. Tak perlu kata apa-apa.

Saturday, February 26, 2011

:: Bantal dan rahsia.............

Dah lama dah nak tulis entry pasal bantal ni. Dari blog sebelum ni sampai lah tukar adress blog baru. X post2 gak.  Ok. Ceritanya begini......


Ada 1 malam tu, saya x tidur dalam bilik. Maksudnya saya tidur dekat ruang tamu lah. Salah sorang housemate iaitu Shaida pun join tidur dekat ruang tamu sekali. Saya mintak tolong si sha ambilkan bantal. Saya siap sebut, bantal panjang satu, bantal kepala dua dan bantal busuk. Eh tambah comforter sekali. Dia ambilkan. Thanks Sha! Lepas tu dia cakap...saya ni x boleh duduk sorang ka x yakin dengan diri sendiri ka. Entah lah..saya pun x berapa ingat. Sebab saya tidur banyak bantal macam kakak dia.


Disebabkan itu...besoknya saya pun menggoogle lah rahsia bantal......dan saya dapat jawapannya....Saya copy dari sini yer....


Kategori bantal dan perwatakan;



Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

Tidak punya bantal
Kasihan betul… pergi kedai belilah satu

Friday, February 25, 2011

:: Situ Sana Sini

Oh..saya hendak update blog tapi mata dah sayup2 je. Kesan ubat batuk, demam and selsema tadi kot....hari ni MC. Ok..nanti lah update. Tengok je lah gambar. Random je pick....



Gambar dekat ofis. Pegang hamper CNY yg bos dapat..sampai skrg x buka2 hamper tu. Rasa nak tolong bukak je and nak amek bakul tu je. Makanan2 x halal dalam tu x mo!



Ni masa makan nasi ambang dekat Warung Ibu Tanjung Karang...Sedap!! Tapi x habis makan. As usual.huk2



Walkway.Sunway Hotel and Spa. Konon2 nak nampak tulisan Sunway Lagoon. Tapi macam x berjaya je. Kamera handphone x canggih. Kualiti pencahayaan pun x menggembirakan.



Christmas Celebration. Kat depan Sunway Pyramid. Eh..saya x sambut krismas yer. Saya tumpang tangkap gambar dekat lampu2 tu je. 


Hari yang sama dengan gambar kat atas tu. Kat  Nandos Pyramid. Orang belanja. Nyum2



Dekat HQ Butik Maira..tunggu big boss butik ni...



At Putrajaya. Watching final Suzuki Cup dekat screen besorr....

Erm. Habis dah pilih. Semua gambar dekat2 ja. 

okeh! Sampai jumpa nanti!


Thursday, February 24, 2011

:: Hidup bosan atau bosan hidup?

Sesi luahan perasaan. Nak baca teruskan. x nak baca sila ke tepi......


Environment sekarang tidak berapa menggembirakan.....office,rumah...erm....


Penat dengan keadaan tubuh badan yang sekejap2 tidak sihat. Hendak jumpa doc pun makin segan.Seminggu sampai 2 kali. Apa kes? 

Masalah-masalah remeh yang dicetuskan oleh orang-orang yang tiada kaitan dalam hidup.

Masalah peribadi orang lain. Tolong lah pergi serabut sendiri2. Jangan serabut kan saya lagi!!

Bebanan kerja melampau dan menyebabkan masa untuk diri sendiri tiada.

Orang yang rapat nampak..tapi x dapat nak grab :(


We choose the life we want to live. Tapi macam mana saya nak pilih kalau orang lain yang sibuk ganggu hidup saya! 

Saya bosan dengan hidup saya tapi saya tidak bosan hidup. Nauzubillah......







Wednesday, February 23, 2011

:: Nada Dering....

Saya sebenarnya tengah frust. Sebab saya x berjaya lagi menghabiskan drama korea yang saya tengok. Cerita lama pun...MY GIRL...huk2.. lambatkan saya? 2006 punya cerita..zaman2 saya duduk studio dulu. Ingat lagi...kawan2 studio duk pulun tengok cerita ni. Tapi saya buat x tahu je. Sebab saya bukan peminat cerita-cerita Korea ni...

Saya x habis2 tengok cerita tu sebab dvd tu dah bercalar. Saya siap pinjam 2 set DVD lg satu dari Cik Mas dan satu lagi dari DN...tapi dua2 stuck. Salah saya ke sebab DVD tu dah lama dan baru terhegeh2 nk tengok? ee...geram lah! Dah lah dah nak climaks...

Panjangnya intro...sebenarnya nak cerita..saya boleh teringin nak tengok cerita MY GIRL  ni sebab saya terdengar salah satu OST dia.....then terus saya jadikan lagu ringtone handphone. Saya dengar selalu pun x pa lah. Sebab best.....sebab dah dengar banyak kali and ade certain2 orang yang dengar lagu tu bila handphone saya berbunyi...and tegur....tu yang saya pun terpanggil2 nak tengok ceritanya....ini lah lagu dia...klik video bawah ni yer...


Dan.....kan bila tengok cerita tu kan ada subtittle...and lagu2 dia pun semua dia translate....saya rasa bertepat lah saya suka lagu ni. Macam kena dengan diri saya. Tapi waktu saya mula2 dengar lagu tu lah and selected as my ringtone... Ni lirik lagu tu....

SARANG EE SHIM SHIM HAE SUH (BECAUSE LOVE IS LONELY)

Love can be hard in my life 

Love can be pain in my life 
Love can be hard in my life
Love can be pain in my life
It's something that cannot be talked about
I'll forget about this kind of love
I'll stop hurting, too
Don't trust anybody, because people always change
They say you can't ever relax
Everything you've said before
Everything I've learned is gone, so what do I do now
If you smile first, I can forget you easily
I need to forget you [your essence] before I forget you [slight translator liberty on this line]
Everything you've said before
Everything I've learned is gone, so really, what do I do now
The times we spent together
They're only empty memories
My heart aches even when all is still
Even if it breaks, I'll be okay
**Love can be hard in my life 
Love can be pain in my life 
Love can be hard in my life
Love can be pain in my life
I might be able to live after I let you go
Oh-- it'll be difficult, oh-- I'll be so lonely
You hurt me even when I can't see you
If you smile first, I can forget you easily
I need to forget you [your essence] before I forget you []
Everything you've said before
Everything I've learned is gone, so really, what do I do now
The times we spent together
They're only empty memories
My heart aches even when all is still
Even if it breaks, I'll be okay
**Love can be hard in my life 
Love can be pain in my life 
Love can be hard in my life
Love can be pain in my life
I might be able to live after I let you go
Oh-- it'll be difficult, oh-- I'll be so lonely
You hurt me even when I can't see you
**Love can be hard in my life 
Love can be pain in my life 
Love can be hard in my life
Love can be pain in my life
I might be able to live after I let you go
Oh-- it'll be difficult, oh-- I'll be so lonely
You hurt me even when I can't see you



X kisah lah sekarang lirik tu ada kena mengena ke x...saya tetap suka dan selagi saya suka, ia tetap menjadi nada dering telefon saya! 

okeh! sampai jumpa nanti ya!



Sumber lirik adalah di sini..

Sunday, February 20, 2011

:: Petang dan Si Bambam

Cerita ini adalah cerita last week saya. Aktiviti biasa dengan BFF2 saya..Berkaroke di Wangsa Walk dan makan2 sampai gemoksss. Sudah lama saya tidak join aktiviti rutin ni dengan diaorang. Ada je la hal saya..huk2

Okeh..bukan lah nak cerita aktiviti we all. Artis petang itu adalah Mimin Boy. Mimin bambam. Dari satu tangan ke satu tangan. Erm...layan je lah gambar saya dengan si bambam yer









Si bambam ni anak Salam dan Lili. Berat dia dah 10kg ++ walaupun baru 6 months.

Okeh. Tu jer. Sampai jumpa nanti!





Friday, February 18, 2011

:: Adik terlupa...

Rasa bersalah saya hari ini. Hendak kata saya tidak tahu tarikh..boleh dikatakan hari2 saya tengok kalendar. Hendak kata saya tidak mengingati tarikh itu, saya sentiasa ingat dan tidak pernah lupa dan setiap tahun saya x kan lupa dan akan terus ingat sehingga akhir hayat saya. Tetapi..akhirnya saya kalah juga...bila sampai masanya saya lupa........

Abah...Selamat Ulang Tahun ke 52 abah....adik sayang abah sampai bila-bila. Bukanlah adik membenci sehingga tidak ucap apa2 pada hari itu...tetapi memang adik terlupa. Adik terlupa 13hb Februari 2011 adalah hari  jadi abah....


Sayang abah sampai bila-bila..........

Thursday, February 17, 2011

:: Suka Yang Cantik....

Kejap yer PIR. Saya nak update blog.....


Semua orang nak yang cantik2 kan. Apa2 pun...pilih barang ke pilih orang ke mesti nak yang cantik. Kan? Betul tak?


Teringat saya seorang klik...jumpa seseorang...dan bagitau saya...cantikkan? ermm.....bagi saya, semua orang cantik. Susah lah saya nak cakap orang tu x cantik. Tapi ada gak la saya cakap orang tu x cantik. Tapi tu bila orang tu buat perkara x cantik dengan saya..hahahaha.


Sape lah yang suka yg x cantikkan? Saya pun. Tapi saya sedar diri saya. Saya x boleh nak mengharapkan sesuatu yang terlalu cantik kalau saya tau ia bukan sebaris dengan saya. Sebab saya seorang yang biasa2 je. Saya x hot seperti orang2 lain. Menarik? Mungkin ramai lagi yang lebih menarik. Janji saya cukup sifat. Alhamdulillah.


Tapi...cantik tu subjektif kan?


Sampai jumpa nanti ya!

Tuesday, February 15, 2011

:: Resume Updating

Dah lama saya x update resume. Dulu selalu gak sebab mencari kerja kt Selangor/KL kan...sekarang dah x buat dah. Tapi hari ini saya terasa nak update balik resume tu.mm... x da lah nak cari kerja lain. Tapi mungkin yer.Jadi, pagi hari sambutan Maulidul Rasul ni saya start dengan mengupdate resume dan mengrenew SPA saya yang ntah bila2 ntah expired.

Erm....dah 3 tempat rupanya saya kerja secara tetap dan 3 nama position yang berbeza......

  1. Saya menjadi Landscape Plannner dekat one firm landscape dekat JB.Saya suka office tu tapi saya x puas dgn kerja yang saya buat. Walaupun landscape is one of elements in planning tp maybe saya x 'in' in this elements. Ye lah....ingat lagi..studio landskap lah yang paling saya menyampah. Alih2 kerja pulak kt company yg memang totally landscape and architecture. Tp best lah....saya tahu isitlah2 senibina dan landskap. So boleh lah ingat lagi nama2 pokok yang nak tanam kt umah ke, tepi jalan ke.....
  2. Erm....position 2nd ni best....dan saya sangat suka..ALDIS Scientist. Pergh....saya mendapat tittle scientist. Tapi kalau saya pergi kursus ke, jumpa dengan client2 kerajaan, saya lebih suka introduced myself as technical exect. Tapi untuk our staff yang buat analisis and sensor kita kat Australia memang panggil saya scientist. Best keje ni! Saya sangat suka! Saya jadi QC untuk kerja2 mamat australia tu. Tapi saya tidak ke sana lah. Buat QC kt sini ja. Tapi tu lah....jodoh x panjang dengan company tu atas alasan2 company tu sendiri.
  3. Ok.Pekerjaan sekarang. Town Planner yer. Best.Sebab totally kerja in my field. Penat.Kerja banyak sangat.Kena maki hamun.Biasa lah kan.

Layan lah....gambar dekat ofis sekarang







Tengoklah...semua kerna kerja keras


Okeh lah. Update resume kt sini plak. Lepas ni tukar profession lah. Nak jadi cikgu tadika!

Sampai nanti ya!



:: Lets Randomization

What is on your bed right now?

Basic things for sleep.pillows...blanket..bla..bla..bla.. and book. 1 at least.

When was the last time you threw up?

Last month.Got fever that time..

Name 3 people who made you smile today?

Today?? mm...nobody. Just had very hard day today so no time to smile  and play. Me and around.

What were you doing at 8 am this morning?

The routine..prepared myself to office..

What were you doing 30 minutes ago?

Watched TV3's  drama and update blog.

What was the last thing you had to drink?

mm..finishing my meals just now..just plain water.

What did your last text message say?

Dh.Tgh online.Nak update blog.

Are you someone's best friend?

Maybe yes.mm...i think u should ask this question to them lah. not me.

What are you doing tomorrow?

Sleep and sleep and sleep again. eh..maybe continue the laundry..

Where is your mom right now?

At home and already sleep. i know that...

What color is your watch?

Sea blue and argentum..

Look to your left, what do you see?

mm..sofa..bathroom door.. sink..

Are you happy?

Right now?? nope la..bit tired..so not happy at all

Last movie you saw?

The Green Hornet...4.5 star over 5....

Last song listened to?
Di saat aku mencinta by Dadali

Last person you talked to on the phone?

My sis...tell about her student, what she cooked for dinner..her new mentor from New Zealand..bla..bla..

Do any of your friends have children?

Majority of them....

Do you hate anyone right now?

Actually i'm not really hate her but if she cross the line...maybe i'll slap her and say..Hey! Muka cantik x semestinya otak pun cantik.Think twice who u are! Penganggu!Bla..bla..bla...


Yeah....finish already. Teacher...may i go to toilet??? 




Saturday, February 12, 2011

:: When we get older, we will be stronger

Saya hanya ada 15 minit untuk mengupdate. My Mr. dah buzz untuk keluar makan malam ini...Here we goes...

Teringat saya kisah-kisah lama yang berlaku dalam hidup saya. Alhamdulillah, sehingga hari ini saya masih bernafas,cukup kudrat untuk bekerja dan beribadat. Jadi maknanya saya belum bergelar tua lah kan? ;p

Dalam hidup saya, honestly, ada perkara yang kita senang nak dapat dan ada perkara kita amat payah nak grab. Jadi betullah, hidup ini adil kan? semua orang dapat susah payah sorang sikit. Untuk saya, walaupun keluarga kecik saya tidak smooth seperti keluarga lain, tapi we all still together until now. Maksudnya di sini, mom membesarkan kami adik beradik dalam bersendirian....Very tough for her but she can do it. SubhanaAllah...

In carrier, Alhamdulillah...saya mempunyai kerjaya kini. Walaupun saya tahu, pekerjaan yang tidak tersenarai dalam list cita-cita dulu, tapi kini, saya suka kerja saya. Yelah...pernah ke dengar..apa cita2 kamu? Nak jadi perancang bandar cikgu!!! mmm....sounds strength kan? hahaha. Saya mendapat kerja ketika saya belum lagi graduated. Saya berhenti kerja yang lama dan mencari peluang kerja yang baru dalam masa yang singkat. Saya sempat memegang tittle unemployed selama 3 hari sahaja. huhu. Bila saya mendengar ada kawan2 yang tidak bekerja, Thanks Allah....pintu rezeki saya sentiada ada....Alhamdulillah

And..in relationship...to be honest..saya agak gagal dalam perkara ini. Saya mencuba beberapa kali tetapi gagal. Camne pun, semakin lama, i'm understand what is loves about.....Banyak perkara yang saya belajar. Dan kini, saya harap...saya boleh lakukan dan mara dengan cemerlang....




Budak 2 orang inilah yang menjadikan saya semakin tua...huhu


Sampai jumpa nanti ya!

:: Dear Future Husband;

“Dear future husband,
I can’t cook. And I’m not planning to learn to. If someday we live together, we would have to pay somebody to cook for us.

Dear future husband,
I’m gonna have my career. I DON’T stay at home all day long.

Dear future husband,
I’ll dress however I want. You don’t have to like it, just don’t try to change it.

and one more thing, dear future husband,
I maybe difficult at times, but I’ll love you.

xoxo
your future wife.”

-If he can’t take you at your worst, then he doesn’t deserve you at your best-

:: Randomization

What was the happiest moment of your life? 
When binding my thesis. Yeah! Penyiksaan berakhir...

Who has been the biggest influence on your life? 

Mummy

Who has been the kindest to you in your life? 
My family, my bestfriends from high school, my coursemates


What are the most important lessons you’ve learned in life? 

We choose the life we want to live..


When in life have you felt most alone?
When I have no one to turn to..

How has your life been different than what you’d imagined? 
A lot different, hope everything will smooth...InsyaAllah

Do you have any regrets? 
Who doesn’t..

What does your future hold?

Maintain as a beauties grandma...  may i?

Do you have a love of your life? 
Yes..

Do you believe in love at first sight? 
No, not really.. You have to know someone before you fall in love with them..

What lessons have you learned from your relationships?
That happy ever after is a lot of work.. but worth it..

How did you know he/she was “the one”? 
When he’s the one I call when I feel like crying..

Who do you admire the most?

Prof.Izzi Haji Ali. Simple in advising but a lots of means.

What is your definition of happiness?
To be able to laugh at the smallest things..

Name three things that make you happy.
1. Sleeping
2. Comedy
3. Shopping

What phobias do you have?

When peoples say want to slap/beat me even it is joke.

What is your favorite song?
Right now? 'Jangan Bilang Tidak' by Rafi Ahmad and Ayushita

What is the best modern invention?
Clothes-folding machine.. coz I hate folding clothes)

Are you a pet lover?
Not really.

Would you like to be a celebrity?
No..

What was your favorite subject at school?
Maths and History.. Not physic for sure.. 

What is your favorite time of the day?
Just before going to sleep at night..

Are you a romantic person?
Go ask my partner.. I would like to know too..

What gets you really angry?
When I’m being punished/blamed for something I didn’t do..

What’s the first thing you think of after you wake up in the morning?
“Oh, I have to pee”